Vriend worden van Muziekschool Collab?

Beste allemaal,

 

Na een veel te lange tijd stilte, is er nu weer een muziekschool in Valkenburg aan de Geul! Wij zijn Muziekschool Collab Heuvelland.

 

De start:

Na een periode als zelfstandige muziekdocenten (zangdocent en gitaardocent met eigen praktijk) hebben wij tijdens de corona pandemie geleerd dat samenwerken ervoor zorgt dat er meer muziek klinkt.

 

Na een test periode zijn we hard gegroeid, zowel ons teamdocenten en het aantal nieuwe muzikanten (kinderen en volwassenen) die naar de les komen. Het draagvlak werd steeds groter, ideeën veranderden in concrete plannen en stap voor stap werden doelen behaald. Ook kwamen we samen een aantal flinke tegenvallers te boven, zoals de overstroming in Valkenburg waardoor een van onze locaties volledig onbruikbaar werd en de vele corona maatregelen die ons werk vaak lastiger maakten.

 

Nu zijn we een echte muziekschool en recent verhuisd naar onze prachtig locatie Gemeenschapshuis de Kloosterkerk Valkenburg.

 

Het doel:

We hebben achter de schermen veel geleerd de afgelopen maanden en stappen gezet richting de toekomst. Zo hebben we om meerdere redenen gekozen om een zelfstandige muziekschool te zijn en blijven. We willen zo min mogelijk leunen op subsidies van bijvoorbeeld de overheid.

 

Om ons heen vallen de muziekscholen om, doordat deze steun stopt of minder wordt.

Dit betekent eind muziek...

 

Het grotere doel:

Stoppen met muziek maken betekent ook dat in de ontwikkeling van bijvoorbeeld kinderen waardevolle aspecten zoals het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarden, het leren uiten van emoties en talloze motorische ontwikkeling, minder ondersteund worden. Ook valt dan de verbinding weg tussen veel mensen en dus een deel van het sociale leven, bijvoorbeeld bij de koren die na de corona periode niet meer verder zongen.

 

Geen muziekschool is een gat is de maatschappij. Dit gat vullen wij nu weer op. Onze lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden en niveau's. Ook hebben we zeer bewust gekozen voor een betaalbaar lestarief voor de privélessen en zijn er meerdere opties (zoals groepslessen) die muziekles betaalbaar maakt en houdt.

 

Fijne werkplek:

Naast het streven naar betaalbare tarieven, doen we er ook alles aan om onze collega's een fijne werkplek te bieden. Met ruimte om creatief te zijn, te leren van elkaar, te leren om te gaan met het culturele ondernemerschap.

 

Muziekverenigingen en koren in Gemeente Valkenburg:

Naast de privé en groepslessen op onze locatie willen we ook in de nabije toekomst actief aan de slag met de ondersteuning van de muziekverenigingen. Zo gaan we op kort termijn de mogelijkheid creëren om een gestopt mannenkoor, weer te laten zingen. Misschien anders dan eerder, maar de heren die willen zingen, daar komen mogelijkheden voor.

Zo willen we ook verenigingen helpen met onze materialen en kennis om meer interesse voor de HaFaBra-muziek te creëren. Op dit moment hebben we een slagwerkdocent, die ''aan de slag is' met de nieuwste jeugd tambours van Schutterij St.Martinus Houthem-St. Gerlach.

 

Eigen methode:

Zeer recent zijn we ook gestart met het ontwikkelen van onze eigen methode voor hele jonge kinderen ''Familie Maestro''. Samen met ons team en de daarbij horende jaren van ervaring, is er een eerste lesboek uitgekomen waarin kinderen vanaf 4 jaar op avontuur gaan met deze muzikale familie. Onderweg leren ze hoe leuk het is om muziek te maken, ze leren luisteren naar elkaar en alle beginselen van de muziektheorie.

 

Waarom helpen?

We missen nog een aantal onderdelen in onze muziekschool om alle doelen en grote doelen te bereiken. Er zijn meerdere gesprekken geweest met bijvoorbeeld de burgemeester en wethouders van Gemeente Valkenburg. Ze volgen ons en onze plannen op de voet, gaven veel advies en keken mee naar een goede locatie waar we ons voor lange tijd kunnen vestigen. Financiële steun is er niet en daarom is deze crowd-funding.

 

Willen jullie ''Vriend van Muziekschool Collab'' worden?

 

Wat gaan we doen met jullie gift?

  • aanschaffen van nieuwe apparatuur voor onze DJ-lessen, drumlessen, huurinstrumenten voor mensen met minder , kleding voor het kinderkoor;

  • financiële stabilisatie uitbreiden voor de komende 5 jaar, zonder de lestarieven met te grote stappen te moeten verhogen;

  • uitbreiding van maatschappelijke projecten zoals optredens in verzorgingshuizen en openbaar toegankelijke locaties;

  • financiële middelen om meer kennis te vergaren het bedrijf beter te runnen;

 

Via de crowdfunding kunnen jullie zelf een bedrag kiezen. Klik hier!

Alle giften zijn welkom... Wil je directer betrokken blijven bij onze ontwikkelen? Lees even verder...

 

Jullie kunnen ook ''Vriend van Muziekschool Collab'' worden,  als je ons plan een warm hart toedraagt. Handig voorbedrijven. Kijk hieronder wat we ervoor terug doen. Alle vrienden krijgen een jaarlijkse update hoe het gaat met Muziekschool Collab en een uitnodiging voor concerten die we organiseren.

Word ''Vriend van Muziekschool Collab'' voor:

  • vanaf €50,00, met naam op website.

  • vanaf €150,00, met naam en logo op website.

  • vanaf €250,00, met naam en logo op website en 1 les naar keuze.

  • vanaf €350, met naam en logo op website, 2 lessen naar keuze (ook cadeau te geven).

  • vanaf €500,00, met naam en logo op website en optreden van KidsKoor Vallekeberg.

  • vanaf €1000,00 met naam en logo op website, workshop naar keuze voor en met je collega's.

Mail je keuze naar ons: muziekschoolcollab@gmail.com

 

Alles helpt ons om meer bewoners van Gemeente Valkenburg en de rest van het Heuvelland muziek te laten maken en te laten ervaren hoe leerzaam, gezellig en waardevol dit is.

 

Wij zijn Muziekschool Collab Heuvelland en ons motto is #samenklinktallesbeter

Vrienden worden!

Vul hier in op welke manier u ons plan wil ondersteunen. Lees wat we terug doen, hiernaast!

 

Selecteer een optie

BEDANKT! We nemen spoedig contact op.